5 secrete pentru un bronz uniform

Câteva sfaturi pentru doamnele şi domnişoarele care încă n-au plecat în vacanţă.

1. Începeţi cu gomajul
La soare, pielea se îngroaşă, formând mici iregularităţi. Pentru a obţine un bronz omogen, faceţi un go­maj înainte de a vă expune la soare. Tă­râţe amestecate cu apă sau chiar puţin nisip umezit de pe plajă sunt soluţii gra­tui­te şi excelente. Nu uitaţi zonele mai as­pre.

2. Protejaţi-vă negreşit
La ora prânzului, razele soarelui ating nocivitatea maximă. Dacă luaţi masa afară, pe o terasă, aplicaţi pe piele o cremă sau o loţiune protectoare suficient de puternică pentru a vă proteja toate zonele descoperite. Veţi evita, astfel, să vă bronzaţi acolo unde nu o doriţi (sem­nele tricoului pe braţe şi umeri) şi… insolaţia.

3. Adaptaţi-vă îmbrăcămintea
Pentru a evita urmele bretelelor de la costumul de baie există două posibilităţi: versiunea cu bretele detaşabile, sau modelul bustier, moda anilor ’50. Ulterior, pentru plimbări, ungeţi-vă cu o cremă pro­tectoare şi preferaţi tricourile cu mâneci lungi, maieurilor.

4. Folosiţi un autobronzant
Soluţia perfectă pentru a acoperi zonele de piele rămase albe: aplicaţi un autobronzant, cu ajutorul unei pensule, întinzându-l de jos în sus pe zonele respective. Întăriţi racordul de culoare, repetând ope­raţiunea de trei ori la rând, cu intervale de 15 minute, pentru a obţine nuanţa dorită.

5. Mizaţi pe machiaj
În cazul unor demarcaţii foarte evi­dente, aplicaţi cu pămătuful o pudră nu foarte irizată, care să permită crearea unei culori unitare. Pe faţă, un fond de ten colorat, aplicat cu degetul, va face minuni.

Abonează-te la Echilibru Verde

pentru cele mai noi articole şi concursuri lunare.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Terapii alternative, medicină naturistă, spiritualitate, psihologie, cultură, evenimente.

Comentarii

comentarii