Beneficiile de sănătate când locuieşti cu o pisică

Dacă locuiți cu o pisică, probabil că deja știți că poate oferi nu numai o companie plăcută și, în general, vă face să vă simțiți mai bine atunci când ați avut o zi proastă. Ceea ce nu s-ar putea să știți este că a locui cu o pisică oferă un număr de beneficii pozitive pentru sănătate atât pentru tine, cât și pentru familia ta.

Deși nu toți experții sunt de acord cu concluziile, cel puțin un studiu a arătat că persoanele care trăiesc cu o pisică au un risc mai scăzut de boli cardiovasculare. Aceasta include scăderea riscului de a avea un atac de cord. (Sursa: Jurnalul de Neurologie Vasculară și Intervențională)

Pisicile sunt, de asemenea, creditate pentru a ajuta la reducerea nivelului stresului, ajutând la reducerea tensiunii arteriale, la scăderea nivelului de colesterol și la reducerea riscului de depresie.

Un studiu mai recent a constatat că copiii crescuți cu animale de companie pot fi mai sănătoși. Copiii crescuți într-o casă cu pisici (sau câini) au făcut mai puține infecții ale urechii și au avut mai puţine probleme respiratorii decât cei fără animale de companie. (Sursa: Pediatrie)

Toxoplasmoza, cum probabil știți deja majoritatea dintre voi, este o boală asociată de obicei cu pisicile. Pe lângă faptul că este deosebit de periculoasă pentru femeile gravide și copiii lor nenăscuți, toxoplasmoza a fost asociată cu numeroase alte probleme, inclusiv un risc crescut de suicid, schizofrenie și cancer la creier. Natura acestor legături este departe de a fi clară și riscul de a lua toxoplasmoză de la pisica dvs. de companie este mult mai mic decât riscul de a vă contamina de la grădinărit sau de la consumul de carne necorespunzător fiartă sau legume nespălate.

Abonează-te la Echilibru Verde

pentru cele mai noi articole şi concursuri lunare.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Terapii alternative, medicină naturistă, spiritualitate, psihologie, cultură, evenimente.

Comentarii

comentarii