Ce spune limba despre starea ta de sănătate

Dacă ați fost vreodată la un acupuncturist, știți că analizarea aspectului limbii este una dintre căile principale de diagnosticare. Asta pentru că limba ta dezvăluie multe despre ce se întâmplă cu tine. Schimbările de sănătate fizică și chiar emoțională se reflectă în culoarea, forma limbii și stratul care o acoperă.

Diagnosticarea prin analizarea limbii este o tehnică pe care acupuncturistii o dezvoltă de-a lungul multor ani de practică, dar există câteva orientări de bază pe care le puteți utiliza pentru a înțelege ce se poate întâmpla în interiorul corpului vostru.

Culoarea 

Culoarea ideală a limbii este roz, nu prea strălucitoare și nu prea palidă. Imaginați-vă o limbă a copilului – aceasta este starea ideală. Din păcate, majoritatea adulților nu au limba roz, iar unele schimbări de culoare sunt frecvente, deoarece organismele noastre se confruntă cu diverse dezechilibre.
O limbă prea palidă indică, de obicei, un fel de deficiență. „Persoanele cu limbi palide raportează adesea simptome de oboseală, răceală, apetit scăzut și memorie”, spune Sara Calabro, acupuncturist. Evitarea alimentelor reci, crude este o idee bună dacă aveți limba palidă.
Dacă observați că limba este mai mult roșie decât roz, ar putea fi un semn de căldură în organism. Insomnie, iritaţii ale pielii şi anxietate pot fi toate simptome de caldură, spune Sara Calabro.
O limbă purpurie sugerează un fel de stagnare. De asemenea, ați putea observa că membrele se răcesc sau că aveți dureri de cap și dureri de corp. Mişcarea este una dintre cele mai bune metode de îmbunătăţire a simptomelor de stagnare.

Forma

Limba este moale, cu semne de dinţi de-a lungul laturilor? Aceasta este o formă foarte comună a limbii la persoanele cu probleme digestive, balonări, inclusiv sindromul colonului iritabil. Din punct de vedere emoțional, aceste persoane sunt predispuse la îngrijorare şi anxietate.

„În acupunctură, această formă a limbii este obișnuită atunci când există probleme în sistemele de stomac și splină”, explică Calabro. „Unele tehnici simple, cum ar fi să vă mestecați mai încet mâncarea și să vă așezați atunci când mâncaţi, pot ajuta într-adevăr să readucă aceste sisteme în echilibru”.

Acoperirea 

Un strat subțire, uniform pe limbă este normal. Cu toate acestea, dacă observați o acoperire albă sau galbenă vizibilă, poate indica probleme digestive, cum ar fi balonarea, sau o infecție a sinusurilor. Încercați să eliminați laptele din dieta voastră și să reduceți dulciurile.

Cel mai bine este să vă verificați limba de îndată ce vă treziți, înainte de a vă spălați dinții sau de a mânca ceva – este cea mai clară imagine a limbii tale. Pe parcursul zilei,  limba ta poate dezvolta semne înșelătoare.
Anumite alimente și băuturi vă pot păta limba – cafeauași ceaiul, de exemplu, îngălbenesc stratul care acoperă limba. Medicamentele pot schimba culoarea, de asemenea (antibioticele cauzează adesea o acoperire albă). Dacă vă verificați limba mai târziu în timpul zilei și observați o schimbare a culorii, gândiți-vă la ce ați consumat în acea zi înainte de a trage concluzii.

sursa: calmfulliving.com

Abonează-te la Echilibru Verde

pentru cele mai noi articole şi concursuri lunare.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Terapii alternative, medicină naturistă, spiritualitate, psihologie, cultură, evenimente.

Comentarii

comentarii